Kezdőlap > Demjéni fürdő

Demjéni fürdő

Demjéni Termál Völgy

+3630/853 7419

1690 m mélyről feltörő, 68 °C víz, az ország legújabb feltárt gyógyvize (2008. 06.). A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízről van szó, amelynek jelentős a vas- és a kovasav-tartalma.
A kén olyan vérellátás nélküli szövetekbe is beépül, amilyen például a porc. Kopásos végtagizületi megbedegedések esetém az ízületi porc kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat, A szervezetbe jutott kén az ereket tágítja, a szív vérellátását is segíti. Így a fürdőkúra alakalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény, esetén, csontsérülések,  ortopédiai műtétek utókezelésére. Javítja, a vérkeringést, és a 6mozgásképességet, de a bőr faggyúmirigy megbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos. A kalcium és magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az elöbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium fokozza a szervezet stressztűrő képességét.
A tulajdonosok római kori fürdőt képzelek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket valószínüleg az Isten is jókedvében termtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel – nyakrafolyókkal, hátmaszírozókkal, levegőbuzgárokkal, – mindennap naponta reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket kedvező árakon.Forrás: HMH 2008-06-21.

 

Vélemény, hozzászólás?